Аграрії СГПП «Рать» почали копати цукрові буряки. ФОТО.

Агроном господарства Олександр Шумський розповідає, що цією культурою була засіяна площа в 280 гектарів. З одного нині збирають 700-800 центнерів солодких коренів, що є дуже хорошою врожайністю, цукристість становить до 17 відсотків. Але вміст цукру в коренеплодах буде ще наростати. 

Ці ж показники озвучує й агроном-інспектор ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Олег Строка, який приїхав ознайомитися з ходом робіт.

-На цю пору буряк – потужний, бачу, що на 800 «тягне», - робить він коментар, маючи на увазі врожайність.

Каже, що цього року вона вища, в порівнянні з минулими роками, а цукристість дещо менша, але, на його думку, цукор в буряках повинен ще набратися.

За словами представника гнідавських цукроварів, СГПП «Рать» на Волині є першим здавачем цукросировини нового врожаю на це підприємство.

Впоратися з солодкими коренями в господарстві планують десь за десять днів. Збору солодких коренів швидкими темпами сприяє наявна техніка. Механізатор Василь Третяк, який перебував за кермом німецького кормозбирального комбайну «Холмер» запевняє, що цей сільгоспагрегат здатний за добу звільнити від цукристих площу в 25 гектарів.

Цього ж дня в «Раті» приступили до обмолоту сої. Паралельно на кукурудзяних «плантаціях» тривала заготівля силосу для власного поголів’я ВРХ, йшла підготовка ланів під посів озимини, проводився захист озимого ріпаку. Як то кажуть, для селянина осінній день – на вагу золота.

Ірина Репетуха.  

Фото Володимира Лук'янчука.

keyboard_backspaceПовернутись
insert_invitation14.09.2017
remove_red_eye606 camera_alt0
Залиште свій коментар
check
Топ-новини