Кулінарні таємниці справжньої господині: рецепт смачної паски.

Жанна Миколаївна ІЛЬЧУК, вчителька, переможець конкурсу “Великдень у моїй родині”: “Велике щастя торкнутися неоціненних скарбів українських традицій, що дарують нам передпасхальні дні, готуючи святу паску".

Для приготування тіста потрібні такі складові: 1 літр молока, 150 г дріжджів, 3 кг борошна (пересіяти двічі), 3 яйця, 10 жовтків, 3 білки, 350 г вершкового масла, 3-3,5 склянки цукру, 100 г родзинок, 3 пачечки ванільного цукру.

Приготування тіста: молоко закип’ятити, додати 180 г вершкового масла і залишити для охолодження. Дріжджі розвести із 100 г цукру. Жовтки, яйця збиваємо із цукром. Окремо збиваємо білки із щіпкою солі. До теплого молока  додати збиті жовтки, яйця та білки, дріжджі з цукром та борошно (борошна стільки, щоб тісто мало консистенцію густої сметани). Все перемішуємо, накриваємо рушником та ставимо у тепле та тихе місце на одну годину. 

Далі починаємо місити тісто, поступово додаючи родзинки (їх попередньо помити та пропарити окропом), борошно, розтоплене вершкове масло (170 г) та ванільний цукор. За бажанням можна додати трішки цедри лимона. 

Місимо тісто до однієї години, яке  не повинно прилипати до рук. Готове тісто поставити в тепле місце. Дати йому добре піднятися (одна година). Форму встелити пергаментним папером, його змастити смальцем. Як тісто підійде, викласти на 1/3 висоти форми. Накрити плівкою або рушником. Дати тісту ще раз піднятися вже в формі (30 хвилин). Змащуємо збитим жовтком і легенько ставимо у розігріту духовку. Випікаємо при температурі 185-190 градусів протягом 30 хвилин - однієї години (в залежності від об’єму форми).

Приготування глазурі: білки збити з дрібкою солі в піну. Додати цукор, збивати до стійкої піни. Готові гарячі паски змастити глазур’ю або білковим кремом і прикрасити кондитерською посипкою або цукатами.

keyboard_backspaceПовернутись
insert_invitation02.04.2018
remove_red_eye1631 camera_alt0
Залиште свій коментар
check
Топ-новини